Ζωή χωρίς εθισμούς και εξαρτήσεις γίνεται ;

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!
Καλεσμένος της Εύας Ντελιδάκη ένας γιατρός που ξεχωρίζει για το έργο του , αφού επικεντρώνει την επιστημονική του γνώση  στην πρόληψη των ασθενειών!
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης   Διευθυντής  του Ινστιτούτου «Νέα Ζωή» Υπηρέτης της Υγείας , βοηθός του Ιατρού ,όπως θέλει να είναι  ο τίτλος Παρ ολο ότι οι γνώσεις του απλώνονται σε πολλά πεδία!
Η φιλοσοφία που διαπνέει όλο το έργο του Δρα Μουρούτη είναι φιλοσοφία Αγάπης. Πυρήνας της είναι η συνεχής και έμπρακτη προσφορά προς το συνάνθρωπο. Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, ο Δρ. Μουρούτης προσέφερε το 50% του μηνιαίου μισθού του από το διδακτικό του έργο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο όπου δίδασκε εώς το 2010, σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται οικονομική βοήθεια και σε κοινωφελή ιδρύματα και συνδέσμους στην Κύπρο ενώ το υπόλοιπο του μισθού του το προσφέρε στην Ελλάδα για διάφορους ευαγείς σκοπούς.
Ο Δρ. Μουρούτης διακατέχεται από μια ολοκληρωτική και ανιδιοτελή προσφορά προς το «ευ ζήν» των συνανθρώπων του. Για τον λόγο αυτό, καλεί επίσημα κάθε συνάνθρωπο, όχι μόνο επιστήμονα αλλά οποιονδήποτε νοιώθει ότι έχει να προσφέρει, να «ενώσουμε» χέρια βοηθείας και αρωγής, απαγκιστρωμένοι από διαφοροποιήσεις σε εθνικό, πολιτικό, θρησκευτικό και ιδεολογικό επίπεδο, αξιοποιώντας τα ταλέντα, τον χρόνο και την δυναμική που ο καθένας μας έχει, προς την ανάταση, και μετουσίωση της ανθρωπότητας.
Ο Κων/νος Μουρούτης ζει στη Κατερίνη με την σύζυγο και κόρη τους, και το μεγάλο του Όραμα και ανείπωτη Χαρά είναι να βλέπει τους συνανθρώπους του να σφίζουν όχι απλά από υγεία και ευεξία αλλά από Νόημα και Σημασία για την ζωή τους…Για αυτό είναι Ταμένος και με πλήρη συνείδηση Αφιερωμένος στον σκοπό τούτο .
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο πολυσύνθετο δομημένο όργανο με περισσότερους από 120 δισεκατομμύρια νευρώνες με χιλιάδες διαφορετικούς τύπους νευρώνων
Οι μετωπιαίοι λοβοί είναι το κέντρο της πνευματικότητας ,της ηθικής και της θελήσεως
Κάποιες από τις ουσίες  που δημιουργούν εθισμό . Πρώτη ουσία είναι το αλκοόλ , ναρκωτικά , το τσιγάρο , ο καφές , το φαγητό, ο τζόγος, τα ψώνια, το σεξ, το διαδίκτυο….
Μία Τομογραφία εγκεφάλου  δείχνει που υπάρχει εκροή γλυκόζης  δηλαδή σε ποια σημεία του εγκεφάλου επηρεάζει ο εθισμός
Το οικονομικό κόστος για την κοινωνία μόνο στην Αμερική είναι   524 δις δολάρια
Και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ? Για να αισθανθούν καλύτερα??????

Στο στούντιο ερωτήσεις προς τον Ιατρό μαζί με την Εύα Ντελιδάκη , κάνουν
Η Καδιανή Κωστούλα, η Χριστίνα Μαναράκη, Η Σύλβια Γκογκίσκα, Ο Κυριάκος Μασαλής, Η Φωφώ Αλεξάκη, Η Πόπη Νταβιγλάκη,και  η Ιωάννα Κότση

(Visited 8 times, 1 visits today)