Η βία και ο πόνος στα συναισθηματά μας

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να γίνουν καλά ή να είναι καλά και αυτό το επιβεβαιώνει ο καθημερινός τρόπος που ζούμε
’‘Εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στους άλλους’ είπε ο Γκάντι
Γιατί νοιώθουμε κάθε μέρα να μας βιάζουν τα συναισθήματα μας?
Το δεύτερο μέρος μιας εξαιρετικής συνομιλίας με καλεσμένο της Εύας Ντελιδάκη τον Δρ. Κωνσταντίνο Μουρούτη, έναν γιατρό που ξεχωρίζει για το έργο του , αφού επικεντρώνει την επιστημονική του γνώση  στην πρόληψη των ασθενειών!
Ti κρίμα και πόσο μεσαιωνικό ο άνθρωπος να πηγαίνει στο γιατρό , όταν και εφ όσον αρρωστήσει!
Το θέμα δεν είναι –όπως λέει και Δρ. Μουρούτης- να πάει κάποιος στον γιατρό αν ασθενήσει. Ο ρόλος του γιατρού δεν είναι να σε κάνει καλά όταν αρρωστήσεις ο ρόλος είναι να μην αρρωστήσεις.
«Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας «επιτρέπουν» στα γονίδια μας να ενεργοποιηθούν ή να «σβήσουν» αλλάζοντας έτσι την εγκεφαλική μας ανατομία. Οι επιστήμονες έχουν εφεύρει μηχανήματα που μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις φυσικές αλλαγές, με σκοπό να ανιχνευτούν οι σκέψεις των ανθρώπων , επιτρέπονται σε παράλυτους λόγου χάριν να ελέγχουν υπολογιστές ή ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μόνο με την σκέψη. Μαθαίνουμε πως άνθρωποι με μία μέτρια ευφυΐα μπορούν με ειδικές ασκήσεις , να καλυτερεύσουν την αντίληψη και την κατανόηση, να αναπτύξουν μυϊκή δύναμη ή να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο , απλά με την φαντασία τους.
Είναι λοιπόν το επίπεδο των συνάψεων όπου η ψυχολογία , η κουλτούρα και ακόμη η πνευματικότητα συναντιούνται, όπου η μνήμη ενώνεται με τα γονίδια για να δημιουργήσει μια απαράμιλλη ουσία της προσωπικότητας.» (από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μουρούτη «‘Ανα-δημιουργία εγκεφάλου»)
« Ενώ η δύναμη του αγγίγματος είναι τόσο ισχυρή και αποτελεί ένα τόσο παντοδύναμο μέσο επικοινωνίας , προξενεί πόνο η ιδέα ότι υπάρχουν τόσο μεγάλα «παιδιά « που προσπαθούν να εξισορροπήσουν ή να αντισταθμίσουν το άγγιγμα με το θυμό, την οργή και τη βία. Όταν παύουμε να αγαπάμε ή όταν απαγορεύουμε , εξαιτίας του θυμού ή σαν τιμωρία , την έκφραση της αγάπη, τότε δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να το εξωτερικεύουμε με το να αγγίζουμε ή όχι τους άλλους γύρω μας.

Στο στούντιο ερωτήσεις προς τον Ιατρό μαζί με την Εύα Ντελιδάκη , κάνουν
Η Καδιανή Κωστούλα, η Χριστίνα Μαναράκη, Η Σύλβια Γκογκίσκα, Ο Κυριάκος Μασαλής, Η Φωφώ Αλεξάκη, Η Πόπη Νταβιγλάκη,και  η Ιωάννα Κότση

(Visited 6 times, 1 visits today)