Οδική Εγκληματικότητα και η αντιμετωπισή της

Οι ζώνες ασφαλείας υπάρχουν στο αυτοκίνητο μας για να μας κρατήσουν στη ζωή σε περίπτωση ενός ατυχήματος. Και το κάνουν. Είναι κάτι παραπάνω από βλακεία να μην φοράμε ζώνη ασφαλείας για οποιαδήποτε απόσταση και ακόμα μεγαλύτερη να τη δένουμε κατευθείαν στο κάθισμα πίσω μας για να αποφύγουμε τον ενοχλητικό προειδοποιητικό ήχο του αυτοκινήτου.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους οδηγούς των μηχανών. Χωρίς εξοπλισμό και ιδιαίτερα χωρίς κράνος κάθε δευτερόλεπτο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ακόμα και για την απόσταση σπίτι — περίπτερο — σπίτι. Και θυμηθείτε, αν φοράτε κράνος και δεν το έχετε δεμένο είναι σα να μην το φοράτε καθόλου.
Ο Αναστάσιος Μαρκουϊζος, γνωστός ως Ιαβέρης από παλιά, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 25 χρόνια μια προσπάθεια να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά όλων μας και να ευαισθητοποιήσει όσους περισσότερους συμπολίτες — συνανθρώπους του μπορεί, με μόνο στόχο την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία ξεκληρίζουν καθημερινά Ελληνικές οικογένειες …τις δικές μας οικογένειες. Έχει μοιραστεί με περισσότερους από 500.000 Έλληνες τις γνώσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του, δίνοντας ομιλίες (αφιλοκερδώς).

(Visited 5 times, 1 visits today)