Πώς επηρεάζει η Οστεοπόρωση το Σώμα μας, πόνοι της μέσης και του αυχένα

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.

Είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί σ αυτή την εκπομπή. Δίδονται
απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μπορεί να έχει ο καθένας από εμας…
Σχετίζεται η οστεοπόρωση   του σκελετού με την εμφάνιση
οστεοπόρωσης στις γνάθους ?
Καθώς η οστεοπόρωση  προκαλεί καταστροφή του οστού της γνάθου και η περιοδοντίτιδα καταστροφή του οστού γύρω από τα δόντια, μήπως η οστεοπόρωση ενισχύει την δράση της περιοδοντίτιδας?
Όταν γίνει εξαγωγή του δοντιού «μαζεύουν» τα ούλα σαν αποτέλεσμα συρρίκνωσης της γνάθου. Η οστεοπόρωση παίζει κάποιο ρόλο?
Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό ?

Η οστεοπαθητική επιιστήμη «βλέπει» το σώμα και τον ανθρώπινο οργανισμό συνολικά ,επικεντρώνοντας την έρευνά της στις Δυναμικές και Κινητικές αποκλίσεις και Δυσλειτουργίες.
Βασίζεται στην βαθιά γνώση της Ανατομίας και της Φυσιολογίας.
Ο πτυχιούχος οστεοπαθητικός συνεργάζεται με όλους τους κλάδους της Υγείας. Όμως είναι γνώστης των ορίων των δυνατοτήτων του. Σε όλη την Ευρώπη , την Αμερική, την Αυστραλια, η συνεργασία των οστεοπαθητικών με τις άλλες ειδικότητες γίνεται όλο και πιο έντονη , με παθολόγους , χειρουργούς ορθοπεδικούς , νευρολόγους, οδοντιάτρους , γυναικολόγους , ψυχολόγους.

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη ο
Αλέξανδρος Παπασωτηρίου Περιοδοντολόγος , Πανεπιστήμιο
ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ ΗΠΑ
Η  γυναίκα που οργάνωσε την οστεοπαθητική στην Ελλάδα, Μαργαρίτα Παπαδημητρίου-Boulenger Οστεοπαθητικός Εur. D.O –Κινησιολόγος της Κρατικής Σχολής Βρυξελών
Ο Βασίλης Κιοστεράκης, Personal Trainer  -Πιλάτες
Η Μαρίνα Μανωλαράκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Και ο  Δημήτρης Boulenger ειδικευμένος στην οστεοπαθητική θεραπεία των νεογνών

(Visited 6 times, 1 visits today)