Φίλοι…εξ Αίματος

Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε περίπου 650.000 μονάδες αίματος για ανθρώπους που είναι ασθενείς, πολυμεταγγιζόμενοι, τραυματίες, ή πρόκειται να χειρουργηθούν. Λευχαιμία, καρκίνος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές ασθένειες,  ο μυελός των οστών (το εργοστάσιο όπου φτιάχνονται τα κύτταρα του αίματος) παρουσιάζει κάποια …διαταραχή. Όλες αυτές οι ασθένειες θεραπεύονται .Κι όμως… πολλοί,   μεταξύ των οποίων και παιδιά τελικά πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκεται συμβατός δότης.
Είσαι εθελοντής αιμοδότης; Είσαι ήρωας!!! Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ αυτό τον κόσμο, όμως για κάποιον μπορείς να γίνεις ολόκληρος ο κόσμος!!!!!!!!!!

Με τον όρο  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  εννοούμε τη χορήγηση αίματος με την μετάγγιση και κατ’ επέκταση την όλη οργάνωση που ασχολείται με τη λήψη, συντήρηση και διάθεση του αίματος. Ως επιστημονικός τομέας, η αιμοδοσία αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της αιματολογίας με τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια. Η αιμοδοσία σαν φοβερά εξειδικευμένος τομέας πλαισιώνεται με επιστημονικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής στάθμης με εξειδίκευση στο τομέα της αιμοδοσίας.
Για όλα αυτά και για άλλα πολλά, μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη η Μαρία Παγώνη, Αιματολόγος στην Αιματολογική-Λεμφωμάτων Κλινική, Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Γ.Ν. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ο Πάρις Φιλιππίδης  και ο Μάκης Τσιλιμιδός, Φοιτητές Ιατρικής και μέλη της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας «ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΟ».

(Visited 7 times, 1 visits today)