Τατουάζ – Μόδα ή άποψη ;

Μόδα ή άποψη; Πόσο τραυματίζεται το δέρμα μας με ένα τατουάζ; Αν το μετανιώσουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σβήσει; Ένα μικρό θέλει πολλούς μήνες! Ένα μεγάλο πολλά χρόνια! Ένα τατουάζ πως θα δείχνει όταν το δέρμα γερνάει; Τα σύμβολα , τα σχέδια επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

H λέξη tattoo (τατουάζ) έχει δύο μεγάλα παράγωγα: την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι».

Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν. Τα Τατατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα. Κάποιος είχε μια μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα.
Παρά την αυξανόμενη γοητεία των κοινωνικών επιστημών με τατουάζ και την τεράστια δημοτικότητα των τατουάζ, δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό αρχείο της πρακτικής αυτής.

Για πρώτη φορά σε εκπομπή υγείας, πλαστικός χειρουργός δεν αναφέρθηκε ούτε σε Botox ούτε σε Lifting.
Αυτό δείχνει, ότι η πλαστική χειρουργική είναι μια επιστήμη που πραγματικά δημιουργεί αυτοπεποίθηση και στηρίζει ψυχολογικά πάρα πολλούς ανθρώπους. Η γυναίκα που δεν έχει θηλή, ο καλλιτέχνης πλαστικός χειρουργός την ζωγραφίζει. Ο χειρουργημένος ασθενής βλέποντας μια μεγάλη τομή στο δέρμα του, ζητά από τον πλαστικό χειρουργό να την εξαφανίσει. Μια κοπέλα που υποφέρει από πόνους στην πλάτη γιατί ένα μεγάλο στήθος την κουράζει, ζητά από τον πλαστικό χειρουργό να της το λιγοστέψει. Μια καρκινοπαθής γυναίκα που χάνει τον μαστό της, ζητά από τον πλαστικό χειρουργό να της τον αποκαταστήσει. Ένας τραυματίας που μπορεί να κάηκε, ζητά από τον πλαστικό χειρουργό να ξαναδώσει ζωή στο δέρμα του. Ένα παιδί με πεταχτά αυτιά, ή κάποιος με πρόβλημα στο διάφραγμα, ζητά βοήθεια από τον πλαστικό.
Για όλα αυτά και για άλλα πολλά, μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη, ο Παρασκευάς Κοντοές πλαστικός χειρουργός, υπεύθυνος τμήματος πλαστικής χειρουργικής νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, η   Χριστίνα Βλαχοπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια ενώ το «στίγμα τους»  δίνουν οι ηθοποιοί : Παύλος Ευαγγελόπουλος και Στάθης Γκάτσης καθώς και η  Έφη Δρίτσα ιδιοκτήτρια studio tatoo μόνιμου μακιγιάζ.

(Visited 5 times, 1 visits today)