Βάλτε τα Γυαλιά σε Όλους

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.

Τα γυαλιά είναι σημαντικό εκτός από τα μάτια να προστατεύουν και την περιοχή γύρω από τα μάτια, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, επισημαίνουν οι δερματολόγοι. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι φακοί τόσο μεγαλύτερο μέρος αυτής της ευαίσθητης περιοχής καλύπτουν.

Ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να επιλέξετε και την κατάλληλη απόχρωση του φακού:
Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για την έντονη ηλιοφάνεια γιατί περιορίζουν το εκτυφλωτικό φως.
Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις γιατί κάνουν τα χρώματα πιο έντονα και φωτεινά.
Οι γκρι και γκριζοπράσινοι φακοί ενδείκνυνται για τις περισσότερες χρήσεις, αφού φιλτράρουν το έντονο φως και προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να παραμορφώνουν τα χρώματα.
Οι χρωματιστοί φακοί π.χ. ροζ ή μωβ είναι η καλύτερη επιλογή για την πόλη, ειδικά όταν έχει συννεφιά, γιατί δε δημιουργούν μεγάλη σκίαση αλλά και για υδάτινα σπορ αφού προσφέρουν το σωστό contrast αντικειμένων, που βρίσκονται σε χώρο με μεγάλες γαλάζιες ή πράσινες επιφάνειες.

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού
Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού είναι με κρύο νερό και σαπούνι. Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα και άλλα ισχυρά υλικά καθαρισμού γιατί καταστρέφουν τόσο τους φακούς όσο και το σκελετό. Στα καταστήματα οπτικών μπορείτε να βρείτε ειδικά καθαριστικά υγρά και σπρέι.

Η σωστή συντήρηση
Αποφύγετε την έκθεσή τους σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, παρατώντας για παράδειγμα τα γυαλιά σας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Μην τα χρησιμοποιείτε μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα και αν τυχόν βραχούν με θαλασσινό νερό ή νερό της πισίνας, καθαρίστε τα αμέσως με ένα νωπό πανί. Εννοείται ότι όταν τα βγάζετε, τα τοποθετείτε μέσα σε σκληρή θήκη για να μη φθείρονται.

ΜΙΛΟΥΝ με την Εύα Ντελιδάκη  οι
Γεώργιος Επιτροπάκης Ειδικός ιατρός Δερματολόγος  -Αφροδισιολόγος
Σωτήρης  Πλαίνης Ερευνητής στις Επιστήμες της Ορασης –Οπτικός –Οπτομέτρης
Μαίρη Παντέρη διαιτολόγος –διατροφολόγος
Ντέπυ Αλφαντάκη Στυλίστρια –Προσωπολόγος
μέλος της Haute Coiffur Francaise

(Visited 8 times, 1 visits today)