Η ψυχολογία των …μαλλιών μας από την τριχόπτωση στη μεταμόσχευση

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!
Η τριχόπτωση έχει τεράστιες ψυχολογικές συνέπειες, μιας και τα αποτελέσματα της εστιάζουν στο τριχωτό της κεφαλής, σημείο που αποτελεί κέντρο αναφοράς, του εαυτού μας και της σύγχρονης αισθητικής αντίληψης για την εικόνα μας γενικότερα.
Θα αναφερθούμε στο στρες και τις συνέπειες που έχει στα μαλλιά και όχι μόνο! Φυσικά θα φτάσουμε μέχρι και την μεταμόσχευση , για να μάθουμε πόσο  εύκολη ή δύσκολη είναι !
Επίσης  θα αναφερθούμε σε τροφές που βοηθούν . Όμως υπάρχει και ενας άλλος λόγος που έγινε αυτή η εκπομπή. Είναι οι άνθρωποι , ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς που χάνουν τα μαλλιά τους .
Σήμερα αυτό μπορεί να περάσει απαρατήρητο !

Νέα τεχνολογία που αφορά στην αντιμετώπιση της προσωρινής απώλειας μαλλιών σε καρκινοπαθείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία. Η τεχνολογία αυτή είναι πλήρως διαφοροποιημένη από την αντίστοιχη που εφαρμόζεται στις κλασικές περούκες παθήσεων.
Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ ικανοποιητικά και σύμφωνα με την άποψη των ίδιων των γιατρών οι ασθενείς μετά την εφαρμογή των νέων μαλλιών ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία, αντλούν ενέργεια και δύναμη κατά περίπτωση για τον δύσκολο αγώνα με την ασθένειά τους.

Η ενίσχυση του εθελοντισμού, κυρίως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχει ιδιαίτερη σημασία όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά που ασθενούν να αισθανθούν όμορφα και αυτό με τρόπο απλό και εύκολο.
Εχει δημιουργηθεί  από το 2011 το πρόγραμμα Hope for Hair, μία ιδιαίτερη διαδικασία στήριξης αυτών των οικογενειών και των παιδιών τους που πάσχουν από καρκίνο ,και  που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος.
Οι εθελοντές δότες χρειάζεται να πιάσουν σφιχτά τα μαλλιά τους, να τα δέσουν με ένα λαστιχάκι, να τα κόψουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και να τα στείλουν στην Bergmann Kord μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή.

Για τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχολογία το χάσιμο των μαλλιών ανεξάρτητα τους λόγους, καθώς και τι πρέπει να ξέρουμε για την υγεία των μαλλιών μας , μιλάνε στην Ευα Ντελιδάκη
Η Ευαγγελία Κορδερά Ιατρός με εξειδίκευση στην μεταμόσχευση μαλλιών
Η Μαρία  Πεδιώτου Ψυχολόγος Οικογενειακός Σύμβουλος
Η Μαρίνα Μανωλαράκη Διαιτολόγος-Διατροφολογος
Η Άννα Παπαγεωργίου Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,  Καθ.Φυσικής Αγωγής Δρ.Ιατρικής Σχολής,Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Χρήστος Χρηστάκης Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεν. Χειρουργός Ογκολόγος

(Visited 3 times, 1 visits today)