Γιουνάνι (UNANI) η Ιατρική των Ελλήνων

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.

Για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση! Μόνο στο  ΚΡΗΤΗ TV

Από την πλευρά της ιστορίας της Ιατρικής, όταν λέμε Γιουνάνι – Τιμπ (Ιατρική των Ελλήνων) εννοούμε εκείνο το σύστημα Ιατρικής που αναπτύχθηκε στο τέλος του 10ου και στις αρχές του 11ου αιώνα από το διάσημο γιατρό Χακίμ Ιμπν Σινα (Αβικέννα).  Η Γιουνάνι στηρίζεται στις αρχές του Γαληνού , του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη. Και όλη αυτή την γνώση την μετέφεραν παντού οι Ίωνες γιατροί .

Γίνονται Παγκόσμια συνέδρια για την Γιουνάνι, και διδάσκεται σε ιατρικές σχολές του εξωτερικού .
Στην Ινδία υπάρχουν 28.382 γιατροί Γιουνάνι, 100 πλήρως επανδρωμένα Νοσοκομεία, 867 φαρμακευτικά εργαστήρια, 18 Πανεπιστήμια εκ των οποίων  δύο προσφέρουν μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Και  έντεκα ερευνητικές νοσοκομειακές μονάδες.

Η Ιατρική Γιουνάνι αποδέχεται την ύπαρξη των μικροβίων αλλά η λέξη κλειδί είναι η ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου

Υπάρχουν  κατά τον Ιπποκράτη υπάρχουν 4 βασικές ιδιοσυγκρασίες οι οποιες στηρίζονται στους 4 χυμούς
Του αίματος, ο οποίος  δημιουργεί την αιματώδη ιδιοσυγκρασία  ,  ο χυμός του νερού που δημιουργεί την φλεγματώδη ιδιοσυγκρασία , η  κίτρινη χολή, που δημιουργεί    την χολερική ιδιοσυγκρασία  ,  και η μαύρη χολή που δημιουργεί  την μελαγχολική ιδιοσυγκρασία

Πως θεραπεύουν οι γιατροί Γιουνάνι ?
Πρώτον κάνουν εξισορρόπηση των χυμών με βότανα και τροφές , καθαρίζουν τον χυμό που βρίσκεται σε ανισορροπία ,ενδυναμώνουν τα όργανα με ειδικά βότανα, χρησιμοποιούν τις βεντούζες , ποδόλουτρα, και κάνουν καθαρισμό του εντέρου με καθαρκτικά και υποκλυσμούς.

Ο Ιπποκράτης  έλεγε ότι σκοπός της Ιατρικής είναι να δώσει μια  χείρα βοηθείας στη δύναμη αποκατάστασης που υπάρχει στην ίδια τη φύση, η οποία από μόνη της προσπαθεί να αποβάλλει μια ασθένεια. Επαναφορά της ηλεκτρομαγνητικής ισορροπίας (αρμονίας), Yin – Yang (θηλυκού – αρσενικού), αρνητικού – θετικού. Εμπιστευόταν περισσότερο τις δυνάμεις που διαθέτει το ίδιο το σώμα για την αυτοίασή του, και λιγότερο τη χρήση εξωτερικών παραγόντων.

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη
Ο Δημοσθένης Μωυσίδης Γενικός Ιατρός

Η Δήμητρα Τυλιανάκη Χειρουργός Οδοντίατρος –Ομοιοπαθητικός –Ενεργειακός Διατροφολόγος- Ιπποκράτεια αλκαλική ορθομοριακή διατροφή -Βαλκανιονίκης   και υδροθεραπεύτρια παχέως εντέρου.

Επίσης η Μαρίνα Κεφαλάκη   η οποία μας αναφέρει πρακτικές  παλιές συνταγές
Ο  Δημήτρης Βασιλειάδης Καθηγητής Προεδρος ΕλληνοΙνδικής εταιρειας

Η Αγγελική Μακρή Kλινικός Διαιτολόγος  και ο
Αντώνης Βασιλειάδης ιστορικός ερευνητής δια βίου μέλος του ιστορικού συμβουλίου της Ινδίας.

(Visited 19 times, 1 visits today)