Εκφυλιστικές αλλοιώσεις, ισχία, γόνατα και.. κάτω!

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Θα μιλήσουμε για διατροφή, για χειροπρακτική, για βελονισμό , για βότανα και πολλά άλλα που μπορούν να βοηθήσουν στους πόνους και την βελτίωση των εκφυλιστικών αλλοιώσεων ιδιαίτερα από τα ισχία και κάτω.

Στο βιβλίο «Μηνύματα από το σώμα και η ψυχολογική τους ερμηνεία» της Narayan Singh Khalsa Ph.d.Kλινικής Ψυχολόγου και Δρ. Βίκυς Σίμου αναφέρει για τις ερεθισμένες  πονεμένες και άκαμπτες αρθρώσεις.
Ο άνθρωπος έχει έντονη τάση για ακινητοποίηση, αυτό-επίκριση, έλλειψη αυταξίας, φόβο, θυμό, και μια αίσθηση ότι είναι αλυσοδεμένος , περιορισμένος και φυλακισμένος.
Νοιώθει ότι δεν τον αγαπούν .Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να αναπτύξει το πλήρες δυναμικό του, εφόσον δεν τον εμπιστεύεται , πράγμα που οδηγεί σε σοβαρούς περιορισμούς. Θέλει απελπισμένα να έχει ελευθερία κινήσεων και να αξιοποιήσει τις ικανότητές του. Είναι μονίμως θυμωμένος που οι άλλοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κι ετσι είναι υποχρεωμένος να κουβαλάει υπερβολικό φορτίο κατά τη γνώμη του….

Όπως και να έχει… πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται τα βράδια από τον πόνο, και την ημέρα έχουν περιοριστεί οι δυνατότητές τους να τρέξουν όπως έτρεχαν…
Και επειδή τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι γίνονται πολλές αρθροπλαστικές , θεωρήσαμε σωστό να αναφερθούμε και σε μία τεχνική πολύ παλιά που όμως οι περισσότεροι ορθοπεδικοί έχουν εγκαταλείψει!
Η οστεοτομία γόνατος είναι μια «παραγκωνισμένη», αλλά εξαιρετικά ευεργετική τεχνική.
Τι είναι;
Είναι αυτό που λέει η ονομασία της επέμβασης, «τομή στο οστό» στην περιοχή του άνω τμήματος της κνήμης ή του κάτω τμήματος του μηρού κοντά στην άρθρωση, αλλά το πολύ σημαντικό, «ΕΞΩ» από αυτή.
Το αποτέλεσμα είναι να αποφορτίζει το τμήμα του γόνατος που λόγω αρθρίτιδας πονάει, να μειώνει την πίεση πάνω στο χόνδρο της άρθρωσης (επιβραδύνει ή σταματάει δηλαδή την καταστροφή αυτής) και την επαναφέρει κατά τον δυνατό στην πρότερη φυσιολογική κατάσταση.

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη για την διαγνωση, την αποκατάσταση , την θεραπεία ,την ψυχολογία, τις εξελίξεις….

Νίκος Νικολακάκης Ορθοπεδικός   Διευθυντής Ορθοπεδικός Ασκληπιείο Βούλας
Αντώνης Παπαδημητράκης  φυσικοπαθητικος- χειροπράκτης -οστεοπαθητική βελονισμός

Μάνος Γιακουμάκης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος αντιπρόεδρος της Ελληνικής  Διατροφολογικής Εταιρείας Κρήτης
Βασίλης Κιοστεράκης, Personal Trainer    πιλατες
Δρ. Νίκος  Σαμαρίδης   Φυσιοπαθητικός-Βοτανολόγος Α.Π.Θ

(Visited 6 times, 1 visits today)