Ψυχοσωματική Νοημοσύνη

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!
Ξετυλίγοντας το κουβάρι που ονομάζεται ανθρώπινος οργανισμός ανοίγεται ένας διαφορετικός κόσμος. Ο κόσμος της αλληλεπίδρασης, της συνεργασίας και του συνόλου

Στον οργανισμό μας κάθε δευτερόλεπτο .Χάνουμε δέκα εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία αντικαθίστανται από δέκα εκατομμύρια νέα κύτταρα, και σε κάθε ένα από τα εβδομήντα τρισεκατομμύρια κύτταρα του οργανισμού μας συμβαίνουν εκατό χιλιάδες χημικές αντιδράσεις. Ο εγκέφαλός μας μέσω των εκατό δισεκατομμυρίων νευρώνων του επεξεργάζεται από τέσσερα έως και τετρακόσια εκατομμύρια μονάδες πληροφοριών το δευτερόλεπτο.

Ουσιαστικά είμαστε ως ανθρώπινα όντα το σύνολο των σκέψεων , των συναισθημάτων και των πράξεών μας. Οι λέξεις και το σώμα απλώς εκδηλώνουν αυτό που είμαστε.
Για κάθε τι που μας επηρεάζει , γίνονται νέες νευρικές συνδέσεις στα κύτταρα που βασίζονται σε οτιδήποτε μαθαίνεις, βιώνεις, οραματίζεσαι και πραγματοποιείς.
Το πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου και το τι εικόνα δημιουργείς για αυτόν στον εγκέφαλό σου καθορίζουν το ποιος είσαι στην καθημερινότητα!
Είμαστε προικισμένοι με τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς της φύσης για να αλλάζουμε, να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε! Είμαστε σε μια συνεχόμενη αλλαγή σε βιολογικό , συναισθηματικό και διανοητικό επίπεδο.

Η Ψυχοσωματική Νοημοσύνη ανοίγει τους δρόμους να κατανοήσουμε
Γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε,
Πως βρισκόμαστε στο σημείο που είμαστε, και
Τι χρειάζεται να τροποποιήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε διαφορετικά   αποτελέσματα

Το κάθε κύτταρο στον πυρήνα του περιέχει το γεννετικό κώδικα, αυτόν που όλοι γνωρίζουμε ως DNA . Το DNA λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αποθήκη μνήμης δηλαδή περιέχει πληροφορίες από το παρελθόν, οι οποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον όποτε τις χρειαστεί για τις ανάγκες του το κύτταρο !
Η Αμερικανική Ενωση για τον Καρκίνο δήλωσε πρόσφατα ότι πάνω από το 60% των περιπτώσεων καρκίνου οφείλεται στον τρόπο ζωής του ατόμου που νοσεί.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύονται με έρευνες με πειράματα και παραδείγματα!
Μια ευκαιρία να εντοπίσουμε τι δεν κάνουμε καλά και γι αυτό δεν αισθανόμαστε καλά και έχουμε χρόνιους πόνους!

Η Εύα Ντελιδάκη συνομιλεί στο στούντιο  με τον  Λεωνίδα Καστρινάκη Εισηγητή της Ψυχοσωματικής Νοημοσύνης,τον Νίκο Σκαρβελάκη Ομοιοπαθητικό.Eνώ συμμετέχουν με τοποθετήσεις τους και ερωτήματα η Μάρα Παναγιωτάκη Καθηγήτρια Φιλόλογος  , ο Γιάννης Παπαδημητρίου  Τεχνολόγος Τροφίμων και η  Eλένη Δεμερτζή Νηπιαγωγός

(Visited 8 times, 1 visits today)