Ο Διαβήτης είναι υπόθεση όλων

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.

Σε  κάθε 12 περίπου συνανθρώπους μας ο ένας πάσχει από διαβήτη. Αναπόφευκτα, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη ακούγονται πολλά και από πολλούς, οι οποίοι όμως δεν είναι πάντα ειδικοί. Έτσι, κάποια από αυτά που ακούγονται απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και σύγχυση.

Αυτή η παρεξήγηση είναι δυστυχώς πολύ διαδεδομένη και ταυτόχρονα πολύ καταστροφική. Η ινσουλίνη δεν προκαλεί εθισμό. Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος που να δικαιολογεί την καθυστερημένη έναρξη της ινσουλινοθεραπείας. Όταν κάποια στιγμή, στην εξελικτική πορεία του διαβήτη, τα χάπια δεν αρκούν για την καλή ρύθμιση, η προσθήκη ινσουλίνης γίνεται αναγκαία. Επειδή ο ίδιος ο διαβήτης δεν γυρίζει προς τα πίσω, την ινσουλίνη δεν την κόβουμε γιατί έτσι κι αλλιώς την έχουμε πια ανάγκη, όχι γιατί τη συνηθίζουμε. Γι’ αυτό άλλωστε σε περιπτώσεις που η ανάγκη για ινσουλίνη προκύπτει από κάποια αναστρέψιμη αιτία (πχ κάποια βαριά λοίμωξη), μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για ένα διάστημα και μετά να γυρίσουμε στην παλιά μας αγωγή χωρίς πρόβλημα.
Γι αυτά ….και πολλά άλλα μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη ο
Φάνης Zαμπετάκης Επεμβατικός  Καρδιολόγος Επιστημονικός Διευθυντής Διαγνωστικού Κέντρου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ
O Νικόλαος Κεφαλογιάννης  Διαβητολόγος , ο   Ιωάννης  Ασλανίδης επίκ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο  Weill Koρνέλ στη Νέα Υόρκη Επιστημονικός διευθυντής του Οφθαλμολογικού Διαθλαστικού Κέντρου «Εμμετρωπία» στο Ηράκλειο Κρήτης, ο  Στέλιος Λιναρδάκης   Κλινικός διαιτολόγος προϊστάμενος του τμήματος διατροφής ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ και ο
Ευγένιος Αλάργκωφ  χειρουργός –ουρολόγος, ανδρολόγος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ανδρολογίας και Υπογονιμότητας .

(Visited 1 times, 1 visits today)