Νοσηλευτική Φροντίδα

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!
Χωρίς αυτούς ούτε οι γιατροί θα μπορούσαν να υπάρχουν ούτε κανένας άλλος στον χώρο της υγείας και της προσφοράς!
Μιλάμε για τους Νοσηλευτές που ο καθένας τους έχει εξειδικευθεί σ έναν τομέα.

Ετσι σ αυτή την εκπομπή  , το ασθμα, ο νευροπαθητικος πόνος, ο καρκίνος , το παθητικό κάπνισμα ,  η αναφυλαξία στα παιδιά είναι μερικά από τα θέματα που πρωταγωνιστούν!

Η Νοσηλευτική, ως επιστήμη, τέχνη και φιλοσοφία, περιλαμβάνει την αυτόνομη και τη συνεργατική φροντίδα για τα άτομα όλων των ηλικιών, των οικογενειών, των ομάδων και της κοινότητας, του υγιούς και του αρρώστου, σε όλα τα επίπεδα φροντίδας. Αφορά στην προαγωγή της υγείας, στην πρόληψη της ασθένειας και στη φροντίδα του ασθενούς, του ανάπηρου αλλά και του ανθρώπου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του. Βασικοί ρόλοι της είναι επίσης η προάσπιση και η προώθηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, η έρευνα, η εκπαίδευση, η συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής για την υγεία, για τη διαχείριση των ασθενών και των συστημάτων υγείας.
Η Νοσηλευτική στην Ελλάδα βιώνει μια εντονότατη κρίση και βρίσκεται σε ένα σημείο αιχμής όπου ακροβατεί….. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη υλικού, απόρροια της οικονομικής κρίσης, η αποσπασματική συνεχιζόμενη εκπαίδευση, στην οποία αφ’ ενός μεν δεν έχουν όλοι πρόσβαση και αφ’ ετέρου δεν υφίσταται αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της, αλλά και η πολυεπίπεδη βασική νοσηλευτική εκπαίδευση που δημιουργεί συχνά διχασμό ανάμεσα στους επαγγελματίες νοσηλευτές, προκαλούν κατάτμηση της νοσηλευτικής φροντίδας, καθιστώντας την ίσως αναποτελεσματική, ίσως ανολοκλήρωτη, ίσως βεβιασμένη, αυξάνοντας δυσανάλογα το χάσμα μεταξύ θεωρίας και νοσηλευτικής πρακτικής.
Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος ιδρύθηκε το 1923 και είναι σύμφωνα με το καταστατικό του επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των Ελλήνων Νοσηλευτών. Ο ΕΣΝΕ είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών από το 1929, όπως επίσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Νοσηλευτικών και Μαιευτικών Συνδέσμων και του Π.Ο.Υ αλλά και άλλων Διεθνών και Ευρωπαϊκών φορέων.

Μιλούν οι :
Βαρβάρα Μπουτοπούλου  NΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
Ευτραξία  Πετροπούλου   ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
Δημήτρης Παπαγεωργίου   ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Βασιλική Μάτζιου  ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
Κωνσταντίνος Πρίφτης Επικ. Καθηγητής Παιδο-πνευμονολογίας, Παιδο-αλλεργιολογίας
Φοιτητές της Νοσηλευτικής  συμμετέχουν με τις θέσεις τους και τις ερωτήσεις τους.

(Visited 7 times, 1 visits today)