Διατήρηση της Γονιμότητας

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Η ικανότητα του σπέρματος για γονιμοποίηση εξαρτάται από τη μορφή των σπερματοζωαρίων , την κινητικότητά τους, τη δυνατότητα των σπερματοζωαρίων να εκτελέσουν τις απαραίτητες λειτουργίες για τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου και τελικά, από τη μεταφορά ενός άθικτου γενετικού υλικού (DNA) στο ωάριο κατά την διάρκεια της γονιμοποίησης. Είναι ευρέως γνωστό ότι το 35-50% της στειρότητας προκαλείται από ανωμαλίες του σπέρματος στην παραγωγή ή τη λειτουργία ή και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. (Η μέθοδος ανιχνεύει βλάβες στο DNA (σπασίματα) σημαίνοντας τις με φθορισμό. Κάθε σπερματοζωάριο που φέρει βλάβες, και επομένως φθορίζει, ανιχνεύεται σε αναλυτή Κυτταρομετρίας Ροής. Όταν το ποσοστό των σπερματοζωαρίων που φέρουν βλάβες στο DNA είναι αυξημένο τότε το σπέρμα θεωρείται υπογόνιμο.
Η αξιολογηση των βλαβών στο DNA του σπέρματος μας βοηθά να αποφασίσουμε την καλύτερη επιλογή της θεραπείας (Σπερματέγχυση, Εξωσωματική Γονιμοποίηση ή Ενδοωριακή Εγχυση Σπερματοζωαρίων)

Σημασία έχει πως μπορούμε σήμερα να διατηρήσουμε την Γονιμότητα  και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη οι

Δρ.Σταύρος Δέρδας    Μοριακός Ογκολόγος  Διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Ιατρικης και υπεύθυνος Μονάδας Ιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου  Κρήτης

Διαμαντής Δαφνής Κλινικός Εμβρυολόγος –Γενετιστής

Γιάννης Γιακουμάκης Μαιευτήρας Γυναικολόγος  Κλινικός διευθυντής τού Μεσογειακού  Κέντρου Γονιμότητας Χανιά

Ειρήνη Πεδιαδίτη Ουρολόγος –Ανδρολόγος  και
η Αντιγόνη Ωραιοπούλου –Πανέτσου Βιολόγος Ψυχολόγος

(Visited 15 times, 1 visits today)