Ayurveda Η Επιστήμη της Ζωής

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» από το ΚΡΗΤΗ TV
Η Ευα Ντελιδάκη , μιλάει με εκείνους που πάντα είναι πάνω από το προσκεφάλι μας όταν αρρωσταίνουμε!
Ισορροπία στις ενέργειες  , στις φωτιές, στους ιστούς , και στα απόβλητα.
Ειρήνη στο πνεύμα , τις αισθήσεις  και το νου. Αυτό ονομάζεται υγεία

Η λέξη “Ayurveda” αποτελείται από δύο συστατικά:
1. AYUS = Ζωή, Ζωτική Δύναμη, Υγεία
2. VEDA = Ολοκληρωμένη Γνώση, Επιστήμη
Η Αγιουρβέδα είναι ένα πανάρχαιο ινδικό, παραδοσιακό σύστημα Ιατρικής, ηλικίας άνω των 6000 ετών. Η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν ολότητα, εξετάζοντας τη φύση του και στα τρία επίπεδα ύπαρξης (σωματικό-νοητικό-ψυχικό). Εξετάζει την υγεία από μία ολιστική σκοπιά, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η διατροφή, το περιβάλλον (έμψυχο και άψυχο) τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο σκέψης μας, την κληρονομικότητα. Στόχος της είναι η υγιεινή διαβίωση και μακροζωία σε συνδυασμό με την πνευματική εξέλιξη και επιτυχία.

Η αγιουρβέδα-όσο αφορά την διατροφή- δίνει σημασία στις 6 γεύσεις. Γλυκειά, ξυνή, αλμηρή, πικρή, καυτερή, στυφή.
Ο θεραπευτής πρέπει να δώσει στον άνθρωπο μια δίαιτα που να είναι ανάλογη με την ιδιοσυγκρασία του, έτσι ώστε οι ενέργειές του να παραμείνουν σε ισορροπία, ή αν αυτή η ισορροπία έχει διαταραχθεί, να επανέλθουν σε αρμονία.
«Ο άνθρωπος πρέπει να προσλαμβάνει τροφή αφού έχει χωνέψει το προηγούμενο γεύμα».
Αυτή η απλή αρχή θα μπορούσε να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για κάθε δίαιτα.

Προσευχή  και ευχάριστη συντροφιά ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό σύστημα που δραστηριοποιεί τους πεπτικούς χυμούς για την σωστή χώνεψη του φαγητού.

Στο στούντιο μαζί με  Εύα Ντελιδάκη

Ο Δρ. Νικόλαος Κωστόπουλος  Ιατρός , διευθυντής Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής στην Αθήνα
Είναι μέλος του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ιατρών στην Ελλάδα και την Αγγλία. Επί δέκα έτη άσκησε την  ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο στην Harley street στο Λονδίνο της Αγγλίας, συνδυάζοντας  τον Αγιουρβέδα με την σύγχρονη ιατρική.Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στην Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Καναδά, Ιαπωνία και Ινδία, προωθώντας την επιστημονική εφαρμογή του Αγιουρβέδα .Ο σπουδαίος αυτός γιατρός, δέχεται τις ερωτήσεις της Νίκης Παντουβάκη, της Φλώρα Φραγκιουδάκη          της Ελένης Δεμερτζή, και του Θανάση Λιναρδάκη

(Visited 8 times, 1 visits today)