Πώς να Γερνάμε Όμορφα και με Υγεία

Το να μπορείς να γερνάς με αγάπη στον εαυτό σου  είναι τέχνη ζωής. Είναι σπουδαίο να συναντάς ανθρώπους που παρόλα τα βάσανα τους , παραμένουν αισιόδοξοι αλλά διψάνε και για γνώση. Το θέμα είναι ότι καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος καταλαβαίνει  ότι η σωστή διατροφή , η εξάσκηση του νου και η συναισθηματική γαλήνη , είναι απαραίτητα για γηρατειά με ποιότητα ζωής. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι για να έχετε ευτυχισμένη τρίτη ηλικία πρέπει να προετοιμαστείτε. Έτσι θα μπορέσετε καλύτερα να απολαύσετε τους κόπους που κάνατε για μια ολόκληρη ζωή!!!!!!!!!!

Η άσκηση προσθέτει χρόνια.

Πως μπορεί να βοηθήσει η οικογένεια;

Η Διατροφή στην τρίτη ηλικία.

Με την μείωση της φυσικής δραστηριότητας στην τρίτη ηλικία μειώνονται οι ημερήσιες θερμιδικές ανάγκες αλλά οι ανάγκες σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες παραμένουν αμετάβλητες. Με την γήρανση του οργανισμού είναι δυνατόν βαθμιαία να μειωθούν οι αποθηκευμένες στους ιστούς βιταμίνες. Όμως μια σωστή διατροφή εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά, είναι ικανή να αναπληρώσει τις ανάγκες των ηλικιωμένων σε βιταμίνες. Το ίδιο ισχύει και για τα ανόργανα άλατα, συνήθως σε μία φτωχή δίαιτα τα πρώτα που λείπουν είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να διαμορφώνεται το διαιτολόγιο των ηλικιωμένων έτσι ούτος ώστε να καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο(προϊόντα ζωικής προέλευσης) και ασβέστιο (γαλακτοκομικά προϊόντα).
Παράδειγμα προς μίμηση η κα Ασπασία που τραγουδάει ένα ερωτικό τραγούδι για τον άντρα της, ενώ θα παρακολουθήσουμε την δασκάλα χορού λάτιν και ευρωπαϊκών χορών Δέσποινα Κουκλάκη να χορεύει μα τον κύριο Χρήστο που… δεν το βάζει κάτω!

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη, ο Συμεών Παναγιωτάκης Παθολόγος-Γεροντολόγος Επιμελητής Α΄ Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η Πόλυ  Αγοράκη  Κοινωνική Λειτουργός  υπεύθυνη του ΚέΣαμπροβαλάκη    Διδάκτωρ  Φυσικής Αγωγής, ενώ το «στίγμα» τους δίνουν οι Ηθοποιοί, Σοφία Βογιατζάκη και Μάνος Παπαγιάννης.ντρου Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων πρώην Ζ΄ ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας, η Xρύσα Ζουραράκη  ψυχολόγος, η Νικολέττα   Καψωριτάκη   Διατροφολόγος

(Visited 4 times, 1 visits today)