Πόνοι στα κάτω άκρα Ποδολογία

Νομίζετε πως ένα απλό πεντικιούρ κάποιες φορές το χρόνο είναι αυτό που χρειάζεται για να προστατέψετε τα πόδια σας; Κι όμως, αν δεν φροντίσουμε σωστά τα κάτω άκρα μας, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο μέλλον. Γι’ αυτό υπάρχει η επιστήμη της ποδολογίας που μας βοηθάει να απαλλαγούμε από δυσάρεστες εκπλήξεις. Το ανθρώπινο πόδι μπορεί να αποτελέσει την πηγή ενός προβλήματος και να παρουσιάσει επιπλοκές και δυσλειτουργίες στα νύχια και στο δέρμα, τα οποία προκαλούνται από την προχωρημένη ηλικία, τις παθολογικές αιτίες (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, αρθρίτιδα, μυκητίαση) και τις μηχανικές πιέσεις (στενά η κοντά υποδήματα, σφιχτές κάλτσες, τραυματισμούς κτλ.)
Ο ποδολόγος είναι ο ειδικός, ο οποίος έχει τις απαιτούμενες γνώσεις και το σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση και μπορεί να απαλλάξει άμεσα το πάσχοντα άτομο από τον πόνο. Με τις χρήσιμες συμβουλές που δίνει όσον αφορά στις αιτίες, βοηθάει παράλληλα να απομακρυνθεί το πρόβλημα που υπάρχει.
Η εξειδίκευση του ποδολόγου στην περιποίηση των κάτω άκρων σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και η έγκαιρη αναγνώριση τυχόν ζημιών στο «Διαβητικό πόδι», βεβαίως πάντα σε συνεργασία με τον αρμόδιο γιατρό, συμβάλλει στην αποφυγή ακρωτηριασμού, ο οποίος δυστυχώς ακόμα και σήμερα καταγράφει μεγάλα νούμερα στις στατιστικές. Ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, δερματολόγοι και ορθοπεδικοί συνεργάζονται συχνά με τους ποδολόγους για το καλό του ασθενή.

Καλεσμένοι στο στούντιο είναι οι : Νίκος Αθανασάκης Ποδολόγος Πτυχιούχος BSc Podiary Πανεπιστημίου Sunderland,Αγγλίας, Ελενα Δρακωνάκη Ακτινολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης , Γιώργος Τζαγκαράκης Φυσικοθεραπευτής και Αγησίλαος Αλιγιζάκης  Ορθοπαιδικός-Χειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης.
Θα παρακολουθήσουμε video από το Κέντρο Ποδιού Αθήνας  καθώς και από το Kέντρο Ποδολογίας Κρήτης, θα μάθουμε πώς κατασκευάζονται οι πάτοι και θα ακούσουμε τον ηθοποιό Γιώργο Κοψιδά να μιλάει για την Ρεφλεξολογία

(Visited 9 times, 1 visits today)