Ομοιοπαθητική η δύναμη της θεραπείας με μικρές δόσεις

Η Ομοιοπαθητική είναι μια θεραπευτική μέθοδος που ασκείται με φάρμακα τα οποία είναι φυσικές ουσίες του περιβάλλοντος. Έχει  Ιπποκρατική προέλευση και αναπτύχθηκε από τον Σαμουήλ Χάνεμαν, Γερμανό καθηγητή της Ιατρικής στο τέλος του 18ου αιώνα και ασκείται με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα. Ενισχύει τους μηχανισμούς ανάρρωσης που λειτουργούν σε κάθε οργανισμό αλλά που ως τότε ήταν ανεπαρκείς, τους ισχυροποιεί και τους κάνει επαρκείς πλέον και ικανούς να σταματήσουν την παράταση της ασθένειας και να επιφέρουν την ίαση.

Ονομάζεται Ομοιοπαθητική επειδή τα φυσικά φάρμακα προκαλούν συμπτώματα τα οποία θεραπεύονται όταν τα ίδια δοθούν υπό μορφή ομοιοπαθητικού φαρμάκου . Δηλαδή σε υψηλές αραιώσεις .

Η ομοιοπαθητική θεραπεία και μπορεί, και σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται να συνδυασθεί με την ήδη υπάρχουσα φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνει κάποιος ασθενής. Η διακοπή των φαρμάκων της κλασσικής ιατρικής μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση όπου, με τη βελτίωση του επιπέδου υγείας του αρρώστου, αυτά δεν θα είναι αναγκαία.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμία τοξικότητα για τον οργανισμό, αλλά η χρήση τους πρέπει να γίνεται  με ορθό τρόπο .
Η αυτόβουλη ή απερίσκεπτη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει στην παρενέργεια που να χάνει κανείς πολύτιμο χρόνο, από την ενδεικνυόμενη θεραπεία.

Στο στούντιο βρίσκονται:
Σπύρος Διαμαντίδης Ιατρός Πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής , Πρόεδρος Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας
Αγησίλαος Αληγιζάκης Ορθοπαιδικός χειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Οι παρακάτω ασθενείς μας παραθέτουν τη μαρτυρία τους:
Τζοβενή Μιράντα  Συνταξιούχος Δικηγόρος
Γιαβρίδης Γιάννης Κομμωτής

Γιάννης και Δέσποινα Σπυριδάκη με τον γιό τους
Χρυσοβαλάντη

Σε video συνέντευξη με την  Βασιλική Μαμαλούδη   που γέννησε με Ομοιοπαθητική την Ελένη Ράντου που χρόνια κάνει Ομοιοπαθητική

Τηλεφωνική Επικοινωνία   με την Ηθοποιό, Μαρία Τζοπανάκη η οποία επίσης γεύεται τα οφέλη της ομοιοπαθητικής θεραπείας

(Visited 3 times, 1 visits today)