Μέσα απο τη γνώση επιλέγω την θεραπεία μου

Όλο και περισσότεροι γιατροί στρέφονται προς τις εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες έχουν αρχίσει πλέον να αναγνωρίζονται. Ο πονοκέφαλος είναι από τις πιο συχνές παθήσεις που μας ταλαιπωρούν. Δεν είναι ανάγκη όμως να καταφεύγουμε πάντα στα χάπια! Σημαντική βοήθεια προσφέρουν, η άσκηση, ο βελονισμός, το μασάζ, η ομοιοπαθητική, ακόμη και η βοτανοθεραπεία και η σωστή διατροφή. Όλα αυτά σαφώς είναι εφικτό και ίσως να επιβάλλεται να συνυπάρχουν.
Θα λέγαμε ότι ο οργανισμός μας έχει έναν εσωτερικό γιατρό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της υγείας του ίδιου του οργανισμού. Κάθε οργανισμός αντιδρά με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Ο βασικός νόμος της ομοιοπαθητικής, στον οποίο άλλωστε οφείλει και το όνομά της, είναι ο νόμος των ομοίων. Από πολύ παλιά ο Ιπποκράτης είχε ισχυριστεί ότι “τα όμοια ομοίων εισίν ιάματα” .
Πολλές γυναικολογικές παθήσεις όπως κολπίτιδα, ουρολοίμωξη, μυκητίαση, ινομυώματα, μπορούν να θεραπευτούν με την ομοιοπαθητική υποστηρίζουν ακόμη και κλασικοί γιατροί.
Μία άλλη μορφή εναλλακτικής θεραπείας είναι η χειροπρακτική. Ένας εξειδικευμένος χειροπράκτης μας δείχνει πώς με τις κατάλληλες κινήσεις και τους ειδικούς χειρισμούς, μία κοπέλα που υπέφερε από πονοκεφάλους και πόνους στη μέση ανακουφίζεται χωρίς φάρμακα και χειρουργείο.
Μεγάλη σημασία έχει να φροντίζουμε το σώμα μας και να το διατηρούμε ευλύγιστο και δυνατό. Το πιλάτες βασίζεται στη γιογκα. Είναι μια σειρά από ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί να αφορούν όλα τα είδη των μυϊκών ομάδων και εστιάζει στην αντοχή. Με το χορό και τη γυμναστική μπορούμε να είμαστε δυνατοί για πολλά χρόνια, μέχρι τα βαθειά μας γεράματα. Γυναίκες που κάνουν πιλάτες μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους και μας λένε ότι  νιώθουν μεγαλύτερη ευεξία, είναι δυνατές, έχουν κέφι, είναι περισσότερο κοινωνικές και διαπιστώνουν βελτίωση σε προβλήματα μέσης κλπ.
Σημαντικά οφέλη βλέπουμε και με τη  ρεφλεξολογία , μια μέθοδο εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών.

Στο στούντιο μας μιλούν:
Παντελής Πετράκης Ρεφλεξολόγος – Σύμβουλος μεθόδων αυτοβελτίωσης  ρεφλεξολογια/Bowtech  -αρωματοθεραπεια
Γεώργιος Μπουλινάκης  Μαιευτήτας-Γυναικολόγος
Κλημεντίνη Καραγεωργίου Ψυχίατρος-Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας
Ελένη Βαονάκη  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Μιχάλης Σερδάκης  Χειροπράκτης
Σπύρος Δημητράκουλας  Ρεφλεξολόγος – Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων

(Visited 7 times, 1 visits today)