Εμβόλια πότε χρειάζονται και πότε όχι ;

Η εξέλιξη και η ανάπτυξη στον χώρο των εμβολίων, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της σύγχρονης ιατρικής. Απώτερος σκοπός των προγραμμάτων εμβολιασμού είναι η εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων, ενώ ο άμεσος στόχος είναι η πρόληψή τους σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Από την εποχή που άρχισε η χρησιμοποίηση των εμβολίων για την πρόληψη νοσημάτων, η ανθρωπότητα κατάφερε να απαλλαγεί από πολλές θανατηφόρες ασθένειες, όπως είναι η διφθερίτιδα και ο τέτανος.
Ταυτόχρονα έγινε κατορθωτός ο περιορισμός σοβαρών παιδικών ασθενειών.
Στην εκπομπή δίνονται συμβουλές για το  ποια είναι τα εμβόλια που δεν πρέπει να ξεχνούν οι γονείς για τα παιδιά τους αλλά και ποια είναι τα απαραίτητα εμβόλια των ενηλίκων.
Επίσης, διαλύονται  από έγκριτους επιστήμονες,  όλοι οι μύθοι για τις παρενέργειες των εμβολίων και για το αν κάποιες επιπτώσεις στην υγεία κατά την ενήλικη ζωή , μπορεί να οφείλονται στα εμβόλια.
Παρουσιάζονται όλα τα νεώτερα για το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου.
Στο στούντιο καλεσμένοι είναι ο Χρήστος  Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας φροντίδας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Νίκος Σιαφάκας Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και η Εύα  Μαντζουράνη  Καθηγήτρια Παιδιατρικής  Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

(Visited 6 times, 1 visits today)