Δακτυλικό αποτύπωμα η Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η απρόβλεπτη ασθένεια ……σκλήρυνση κατά πλάκας, δεν είναι μεταδοτική,
δεν είναι κληρονομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή .Όσοι  άνθρωποι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας δεν σημαίνει ότι θα βρεθούν σε ένα αναπηρικό καροτσάκι!!!Αν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας μην πιστέψεις ότι δεν έχεις  τη ΔΥΝΑΜΗ να κάνεις ότι θέλεις… απλώς  πρέπει να την χρησιμοποιήσεις.
Μάθε ποια είναι τα συμπτώματα, πως μπαίνει η διάγνωση . Αν χρειάζεται πάρε και μια δεύτερη  γνώμη , ρώτησε για τον σύλλογο ασθενών, εμπιστέψου τον γιατρό σου. Σήμερα οι θεραπείες βοηθούν  . Όσο πιο γρήγορα πας στον γιατρό , ακόμη καλύτερα!
Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι η πιο κοινή νευρολογική ασθένεια που προσβάλλει περίπου 80.000 ανθρώπους στη Βρετανία και 250.000 στις Η.Π.Α. Τα συμπτώματά της έχουν αναγνωριστεί εδώ και ενάμιση αιώνα και από τότε γίνονται εκτεταμένες έρευνες, παρόλα αυτά όμως η αιτία που προκαλεί την σκλήρυνση παραμένει άγνωστη. Είναι χρόνια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.
Συνήθως εμφανίζεται γύρω στην ηλικία των 25 και μέχρι των 40. Σπανιότερα εμφανίζεται στην ηλικία των 12 και ύστερα από τα 50. Η σκλήρυνση εμφανίζεται σε χώρες με κλίμα μεσογειακό και σπάνια στις τροπικές χώρες.
Για όλα τα παραπάνω μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη, ο Ανδρέας Πλαιτάκης, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, η Δήμητρα Κοτσαμάνη Ειδική Νευρολόγος, ο Eπαμεινώνδας Χαρωνίτης Πρόεδρος του συλλογου φυσικοθεραπευτών Ηρακλείου Λασιθίου  και ο Δημήτρης Φανουργάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, δίνει τις συμβουλές της η Δώρα Πάνου Ψυχολόγος, καθώς επίσης δίνουν το «στίγμα» τους, οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη και Χρήστος Μαραθιάς.

(Visited 4 times, 1 visits today)