Προτάσεις ζωής. Διαλογισμός – Γιόγκα – Ρέικι

Κάτι περισσότερο από άσκηση. Κάτι περισσότερο από εσωτερική ισορροπία. Στις δύσκολες στιγμές οι σωστές αναπνοές σώζουν ζωές. Στις εύκολες δικές μας στιγμές, ο διαλογισμός όπως και η προσευχή , εκπέμπουν υψηλές συχνότητες και βοηθούν όσους «πιάσουν» τα κύματα!!!
Ελάτε να βρούμε τη δύναμη της θέλησης λίγο πριν χαθεί. Ελάτε να μεταμορφώσουμε όλα τα προβλήματα σε λύσεις που ανακουφίζουν και λυτρώνουν μέσα από την δύναμη της θετικής μας σκέψεις.
Μαθαίνω να διαλογίζομαι σημαίνει μαθαίνω να ζω το κάθε λεπτό στην ουσία του. Αναπνέω κάθε τι που αγαπώ σημαίνει αλλάζω εγώ……αλλάζεις εσύ….. αλλάζει ο κόσμος!!!
Προτάσεις ζωής όχι σ έναν άλλον κόσμο …..αλλά σ αυτόν !!!
Σύμφωνα με την παράδοση της Τάντρα, ο άνθρωπος αποτελεί μικρογραφία του Σύμπαντος, ένας «μικρόκοσμος» μέσα στον Μακρόκοσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο Σύμπαν (Μακρόκοσμο), υπάρχει και στον μικρόκοσμο της ύπαρξής μας. Κάθε άνθρωπος είναι μια εκδήλωση της κοσμικής συνειδητότητας με άπειρες δυνατότητες. Η Ταντρική Γιόγκα είναι ένα συστηματικό και περιεκτικό μονοπάτι άσκησης, γνώσης, προσωπικής ανάπτυξης και ολοκλήρωσης που ενσωματώνει ένα μεγάλο εύρος τεχνικών. Το φυσικό σώμα και ο νους ενεργοποιούνται, δυναμώνουν, αναζωογονούνται και εναρμονίζονται μέσω: σωματικών ασκήσεων-asanas, ειδικών τεχνικών αναπνοής-pranayama που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Χάθα γιόγκα, κλειδωμάτων της ενέργειας-bandhas, συμβολικών στάσεων ή χειρονομιών των χεριών και άλλων μερών του σώματος–mudras, ειδικών τεχνικών καθαρισμού και απελευθέρωσης των καναλιών ενέργειας –kriyas, διαλογισμού συντονισμού με την χρήση μυστικών συλλαβών/ήχων-mandras και γεωμετρικών σχημάτων-yantras, τεχνικών οραματισμού και πλήθος άλλων τεχνικών και πρακτικών.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση και την επέκτασης της συνειδητότητας, μέσω της αφύπνισης της ζωτικής ενέργειας-Κundalini και της ανόδου της διαμέσου των επτά βασικών ενεργειακών κέντρων –chakras.
H Tαντρική γιόγκα, όταν κάποιος ασκείται συνειδητά και συστηματικά, αποτελεί ένα υπέροχο όχημα που οδηγεί σε σωματική, νοητική και ψυχική αρμονία. Οι τεχνικές δίνονται σταδιακά, ακολουθώντας συγκεκριμένη σειρά έτσι ώστε να είναι κατανοητές και προσιτές σε όλους, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά,μας μιλάει,η Ιchashaktian anda, Δασκάλα Γιόγκα και Ταντρικής Παράδοσης.

(Visited 6 times, 1 visits today)