Παιδί με Υγεία Ενήλικες με υγεία ….

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα χαρούμενα παιδικά χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντικά για την μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου, ψυχικά και ψυχολογικά. Τώρα, μια νέα έρευνα Φιλανδών επιστημόνων δίνει και μια άλλη διάσταση στην χαρούμενη παιδική ηλικία.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι μελέτησαν 3.577 παιδιά, από 3 έως 18 ετών. Κοίταξαν στοιχεία που αφορούσαν την κοινωνικοοικονομική τους κατάστασή, τη συναισθηματική σταθερότητα, τις γονεϊκές συμπεριφορές υγείας, στρεσογόνα γεγονότα που μπορεί να τα έχουν επηρεάσει, την αυτό-ρύθμιση προβλημάτων συμπεριφοράς και την κοινωνικότητά τους.
Βρήκαν, τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με αγάπη, καλή διατροφή, φίλους και έχουν μάθει να ελέγχουν τον θυμό και την παρορμητικότητά τους. Αυτά τα παιδιά έχουν και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία όταν μεγαλώνουν.
ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Σε μια έρευνα που έγινε σε σχολείο της Αμερικής ρωτήθηκαν τα παιδιά πώς βλέπουν τους γονείς τους. Να μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές απαντήσεις:
* Οι μεγάλοι δίνουν υποσχέσεις και έπειτα τις ξεχνούν ή λένε πως δεν επρόκειτο για πραγματική υπόσχεση, αλλά μόνο για ένα ίσως.
* Οι μεγάλοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να ντύνονται όπως θέλουν, ενώ οι ίδιοι ντύνονται όπως τους αρέσει, ακόμα κι αν αυτό που αποφασίζουν να φορέσουν δεν ταιριάζει στην περίπτωση ή είναι βέβαιο ότι μ’ αυτό θ’ αρπάξουν καμιά πούντα.
* Οι μεγάλοι δεν κάθονται ν’ ακούσουν τι τους λένε τα παιδιά. Και παρ’ όλα αυτά έχουν έτοιμη την απάντηση.
* Οι μεγάλοι κάνουν λάθη μα ποτέ δεν τα παραδέχονται, ή το λάθος τους δεν είναι λάθος ή κάποιος άλλος φταίει για το λάθος που έκαναν.
* Οι μεγάλοι διακόπτουν συνεχώς τα παιδιά όταν αυτά διηγούνται κάτι. Αν όμως ένα παιδί διακόψει ένα μεγάλο αρχίζουν αμέσως οι παρατηρήσεις.
* Οι μεγάλοι δε μπορούν να καταλάβουν ότι ένα παιδί μπορεί να επιθυμεί ένα πράγμα για το χρώμα του, το σχήμα του, ή το μέγεθος του. Ακόμα και όταν το έχει αγοράσει με δικά του χρήματα. Αν δεν τους αρέσει, λένε: Δεν μπορώ να καταλάβω τι το ωραίο βρίσκεις σ’ αυτή την αηδία.
* Οι μεγάλοι κάνουν πάντοτε κουτσομπολιό. Αν όμως τα παιδιά κάνουν το ίδιο και πουν τα ίδια πράγματα για τα ίδια πρόσωπα, τότε τους λένε ότι είναι αναιδέστατα κι ότι τους λείπει ο σεβασμός
Συζητούν με την Εύα Ντελιδάκη
Η Μαρία Αλεξάνδρου Πρόεδρος Ινστιτούτου «ΒΙΟΕΞΕΛΙΞΗ»Ψυχοθεραπεύτρια Μέλος της Αμερικανικής Ενωσης Υπνοθεραπευτών
Σάλικα Γκάιγκερ πνευματική δασκάλα εκπαιδεύτρια εναλλακτικών θεραπευτών
Η Μαρία Μαρκάκη Εκπαιδευτικός – Μαθηματικός & Παιδαγωγός
Ο Γιάννης Πασσαδάκης  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του γυμναστηρίου My Gym

(Visited 5 times, 1 visits today)