Αϋπνία! Όταν τα προβλήματα της ημέρας δεν κοιμούνται

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις αϋπνίες; Εφόσον δεν έχουμε κανένα οργανικό πρόβλημα και καμία πάθηση σας παρουσιάζουμε μερικά κόλπα για όνειρα γλυκά!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ
Η έλλειψη ύπνου δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή ισορροπία του οργανισμού και μάλιστα αν είναι παρατεταμένη μπορεί να κάνει τα οργανικά προβλήματα να ενταθούν. Η έλλειψη ύπνου μπορεί ακόμη και να οδηγήσει και σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί ακόμη και να ευθύνεται για κάποια μορφής κατάθλιψη.
Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κοιμηθεί!
Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε 15-20 λεπτά αφότου ξαπλώσετε, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας σιωπηλά.
Ασχοληθείτε με κάτι ευχάριστο, όπως το να διαβάσετε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό, να δείτε λίγη τηλεόραση ή να ακούσετε απαλή μουσική. Μετά από λίγη ώρα μπορείτε να επιστρέψετε στο κρεβάτι σας και να προσπαθήσετε ξανά να κοιμηθείτε.
Αποφύγετε τη μεσημεριανή σιέστα Αν πάρετε έναν υπνάκο μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα έχετε δυσκολίες στον ύπνο τη νύχτα, πολύ περισσότερο αν ταλαιπωρείστε ήδη από αϋπνία.
Βάλτε ωτοασπίδες Υπάρχουν περιπτώσεις που η αϋπνία προκαλείται από άγρυπνες νύχτες λόγω επαναλαμβανόμενων εκκωφαντικών θορύβων.
Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ Αν και το αλκοόλ έχει την ιδιότητα καταρχήν να προκαλεί υπνηλία και μπορεί να σας κάνει να νυστάξετε, έχει ταυτόχρονα και δυσάρεστες επιπτώσεις, αφού μπορεί να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Το χειρότερο είναι ότι όταν η επίδραση του αλκοόλ εξαφανίζεται, θα έχετε δυσκολία να τα καταφέρετε να ξανακοιμηθείτε.
Μην κοιμάστε στον καναπέ Είναι σημαντικό να μάθετε να κοιμάστε στο κρεβάτι σας, ακόμα κι αν δεν καταφέρνετε να σας πάρει ο ύπνος, γιατί με αυτό τον τρόπο συνηθίζει ο οργανισμός σας στην ιδέα ότι ο συγκεκριμένος χώρος προορίζεται για ύπνο.

Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη Ο Εμμανουήλ Ασπραδάκης Νευρολόγος-Ψυχίατρος,
η Νανά Αβραμάκη Αγιουβερδική Ρεφλεξολογία ,
Ο Γιάννης Ανδριανάτος Δάσκαλος Ρητορικής και Φιλοσοφίας
Διευθυντής του Ρητορικού Κύκλου ,
ο Δημήτρης Μπερτζελέτος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων
Ο Δρ. Άγγελος Βιαννίτης Ph.D  ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής και
ο Αλέξης Φωτόπουλος συγγραφέας

(Visited 13 times, 1 visits today)