50 χρόνια μέθοδος Silva “εργαλείο” σκέψης για μιά καλλύτερη Ζωή και Υγεία

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Η Μέθοδος Silva είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ελέγχου του στρες και εξέλιξης του νου που διδάσκεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκπαιδεύει το άτομο να χρησιμοποιεί περισσότερο από το δυναμικό του εγκεφάλου και του νου του με αποτέλεσμα να έχει ένα αίσθημα ευεξίας και να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ζωής εν γένει. Γίνεται πιο αποτελεσματικό στην προσωπική του ζωή, στην εργασία του , στις σχέσεις του αλλά και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής του.
Βασίζεται σε επιστημονική έρευνα και πρακτική εφαρμογή πέντε δεκαετιών και αποτελείται από νοητικές τεχνικές που αποδεδειγμένα σε οδηγούν βήμα – βήμα στην αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων του νου σου.
Πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Harvard βρήκαν ότι, μια σκέψη μένει στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων λιγότερο από 6-11 δευτερόλεπτα.  Η εξήγηση που έδωσαν είναι το στρες.
Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να προγραμματίσουν την ζωή τους μια και ο εγκέφαλος για να λειτουργήσει ολιστικά έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται να εστιασθεί σε μια σκέψη ο νους για τουλάχιστον 30’. Τόσος είναι ο χρόνος «εισόδου» για το βιοκομπιούτερ που λέγεται εγκέφαλος.
Μετά την εστίαση σε μια σκέψη ή έναν στόχο που συνήθως είναι αυτό που επιθυμείς να γίνει σε κάποιον τομέα, ο εγκέφαλος σου αρχίζει την δράση.
Η τεχνική λέγεται «Καθρέπτης του Νου» και έχει αποδειχθεί το πιο σπουδαίο νοητικό εργαλείο για να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.
Με την ίδια τεχνική μπορείς να σταματήσεις και μια κακή συνήθεια όπως τσιγάρο, αλκοόλ ή πολυφαγία ή μια φοβία ή έλλειψη αυτοπεποίθησης και να ενισχύσεις θετικές συμπεριφορές που σου δίνουν υγεία, χαρά και ευχαρίστηση. Μια κακή συνήθεια δεν
είναι τίποτε άλλο παρά ένας αρνητικός προγραμματισμός.  Είναι στο χέρι σου ν’ αλλάξεις αυτόν τον προγραμματισμό σε θετικό.
Μιλούν με την Εύα Ντελιδάκη
Ο Παναγιώτης Μεταξάτος  Καθηγητής μεθόδου Silva ,
η Μαρία Μαρκάκη εκπαιδευτικός , η Ολυμπία Μπέη ζωγράφος
και ο ξενοδόχος Γιώργος Σφακιανάκης

(Visited 6 times, 1 visits today)