Πώς οι Άγιοι βοηθούν στην Υγεία μας

ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Με την Εύα Ντελιδάκη
Στην εκπομπή «ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με την Εύα Ντελιδάκη από το ΚΡΗΤΗ TV μαθαίνουμε πώς να επιλέγουμε την κατάλληλη θεραπεία για εμάς.
Οι άνθρωποι με πίστη στη θρησκεία είναι σε καλύτερη ψυχική κατάσταση σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε μια ανώτερη δύναμη.
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας το οποίο έχει κάνει πολλούς ειδικούς να βασίζονται όλο και πιο πολύ στην πίστη για να βοηθήσουν τους θρήσκους ασθενείς να ακολουθήσουν πιο αποτελεσματικά τη θεραπεία που έχουν ανάγκη.
Μεγάλη Επιστημονική Έρευνα  έδειξε ότι η ψυχική υγεία ανθρώπων που αναρρώνουν από διάφορα ιατρικά προβλήματα, όπως ο καρκίνος, το εγκεφαλικό, οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης και τα τραύματα στον εγκέφαλο, φαίνεται να συνδέεται σημαντικά με τις θετικές πνευματικές εμπειρίες τους και ειδικά από τις ομαδικές λατρευτικές τελετές εξηγεί ο καθηγητής Νταν Κόεν του Πανεπιστημίου του Μισούρι στις ΗΠΑ.
Και στις πέντε θρησκείες τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα πνευματικότητας συνδέονταν με καλύτερη ψυχική υγεία, και ειδικότερα χαμηλότερα επίπεδα νευρώσεων αλλά και μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ασθενών.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πνευματικότητα μπορεί να βοηθήσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων, μειώνοντας τον εγωκεντρισμό τους και συνειδητοποιώντας ότι είναι το μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου συμπαντικού συνόλου.
Η στενή σχέση μεταξύ θρησκείας και ιατρικής εμφανίζεται σε πολλούς λαούς. Αρχικά, στη μακρά διαδρομή του ανθρώπου υπήρχαν περίοδοι που το ίδιο πρόσωπο ασκούσε την Ιατρική παράλληλα με την πνευματική εξουσία.
Αιώνες αργότερα, η σχέση πνευματικότητας και ιατρικής φάνηκε ότι ήταν μεγαλύτερη στο Χριστιανισμό, σε σύγκριση με άλλες θρησκείες.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Πατήρ Παρθένιος Αρχιμανδρίτης και  Κλινικός Ψυχολόγος
Μαρία Πεδιώτου Ψυχολόγος
Γιάννης Ανδριώτης  Καρδιολόγος Επιμελητής Α Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Γιώργος Ναούμ  Παθολόγος – Πρωτοψάλτης
Νάκος Κότσανης   ∆ιδάκτωρ Πανεπιστηµίου Πατρών Ερευνητής Ολιστικής Ογκολογίας  Ντάλλας , Τέξας, ΗΠΑ ειδικός στην βιταµίνη C  – Περιβαλλοντική καρκινογένεση

(Visited 3 times, 1 visits today)