Η Ψυχολογία των Τατουάζ

Μόδα ή άποψη; Πόσο τραυματίζεται το δέρμα μας με ένα τατουάζ; Αν το μετανιώσουμε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να σβήσει; Ένα μικρό θέλει πολλούς μήνες! Ένα μεγάλο πολλά χρόνια! Ένα τατουάζ πως θα δείχνει όταν το δέρμα γερνάει; Τα σύμβολα , τα σχέδια επηρεάζουν την ψυχολογία μας;
H λέξη tattoo (τατουάζ) έχει δύο μεγάλα παράγωγα: την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι».
Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν.
Τα Τατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα.
Κάποιος είχε μια μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους ανθρώπους βλέπεις  να έχουν πολλά και μεγάλα τατουάζ. Φωτεινά , σκοτεινά, χαρούμενα , σοβαρά, τρομακτικά…
Σημασία έχει γιατί το κάνεις, σε ποιον το κάνεις , πότε το κάνεις! Μήπως είσαι φορτισμένος συναισθηματικά? Μήπως θέλεις να μιμηθείς κάποιον άλλον? Μήπως δεν θές να διαφέρεις ή θέλεις να φαίνεσαι διαφορετικός?
Εκείνο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος είναι,  αν πραγματικά το θέλει και γιατί. Αν το μετανιώσει είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να το σβήσει!
Το θέμα είναι μεγάλο , βαθύ και όχι επιδερμικό .  Πως σκέφτονται οι νέοι , πως σκέφτονται οι μεγαλύτεροι?
Ένα τατουάζ γίνεται μέρος του εαυτού μας που το «κουβαλάμε» για όλη μας τη ζωη! Το αντέχουμε?

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά, μιλούν στην  Εύα Ντελιδάκη, ο Γιάννης Καμαρίτης Επεμβατικός Δερματολόγος — Αφροδισιολόγος και η Αγγελική Φωτάκη  Ψυχολόγος, ενώ το «στίγμα τους»  δίνουν οι ηθοποιοί : Παύλος Ευαγγελόπουλος και Στάθης Γκάτσης καθώς και η  Έφη Δρίτσα ιδιοκτήτρια studio tatoo μόνιμου μακιγιάζ

(Visited 39 times, 1 visits today)