Η κίνηση είναι Ζωή και Υγεία

Είναι αυτονόητο ότι η άσκηση προστατεύει την υγεία, όμως δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι αυτή η προστασία, ακόμα και με λίγες ώρες άσκησης. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την άσκηση ακόμη και κάποιος παχύσαρκος, ο καπνιστής, αυτός που έχει χρόνια προβλήματα υγείας, ή αυτός που έχει ειδικές ανάγκες και δεξιότητες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, όλοι μπορούν να κερδίσουν υγεία! Άσκηση είναι και το απλό περπάτημα , αλλά όσο περισσότερη άσκηση τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη, αρκεί η αύξηση της να είναι προοδευτική και με ασφάλεια.
Προστατεύει τα παιδιά και τους εφήβους από συμπτώματα κατάθλιψης και αυξάνει την ικανότητα της καρδιάς και των πνευμόνων, βελτιώνει την υγεία των οστών, βελτιώνει τις τιμές της χοληστερίνης και επιτυγχάνει τη μείωση του λίπους. Έχει καταγραφεί ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου, της στεφανιαίας νόσου, των εγκεφαλικών επεισοδίων, της υψηλής πίεσης, της υπερλιπιδαιμίας, την ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη, μεταβολικού συνδρόμου, καθώς επίσης και της ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου, καρκίνου του μαστού, καρκίνου του πνεύμονα, καρκίνου του ενδομητρίου.  Είναι σημαντικό να επιλέξουμε την άσκηση που μας ταιριάζει.
Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης ! Πολύ ενδιαφέρον έχουν το σιάτσου, η γιόγκα , το πιλάτες κα. σημασία έχει να βρεις αυτό που σου αρέσει και σου κάνει καλό!
Στο στούντιο βρίσκονται:
Θεόδωρος Ντόλαντζας  Δ/ντης της Α΄Παιδοχειρουργικής Κλινικής «Αγία Σοφία»  Παιδοχειρουργός-συγγραφέας-
Θεόφιλος Σταυρινούδης  Θεραπευτής –δάσκαλος σιάτσου
Μαρία Δεληγιάννη Συστημική Θεραπεύτρια –δασκάλα   γιόγκα
Στέφανος Ζαγόρης Κινησιοθεραπευτής-Βελονιστής

Σε video θα δούμε παιδιά που κάνουν κινησιοθεραπεία και γιόγκα στο Παγκρήτιο Στάδιο, την Ομάδα Γιόγκα της Μαρίας Δεληγιάννη  «Πνοή Ζωής»  και Σιάτσου  στον χώρο του θεραπευτή

(Visited 9 times, 1 visits today)