Για να εκτιμήσουμε το νερό πρίν μας λήψει

Έχει εμπνεύσει μεγάλους ποιητές, το βρίσκουμε μέσα σε δεκάδες τραγούδια της παράδοσης, συνδέεται με πολλούς τρόπους με διάφορες θρησκείες… και είναι 70% του κόσμου, αλλά και του ανθρώπου! Μιλάμε για το νερό, κάτι τόσο απλό αφού το έχουμε συνεχώς μέσα στο σπίτι μας, αλλά και τόσο σπουδαίο αν σκεφτούμε πως χωρίς αυτό δεν ζούμε!

Το νερό είναι η πρωταρχική πηγή ζωής και δημιουργίας του πλανήτη μας. Για τον Θαλή, το ύδωρ ήταν η αρχή των πάντων. Φαίνεται ότι το νερό κρύβει πολλά μυστικά ακόμη από τους επιστήμονες, όσον αφορά την συμπεριφορά του ως χημική ένωση. Τα μόριά του μεταφέρουν τις ουσίες μέσα και έξω από τις κυτταρικές μεμβράνες. Οι επιστήμονες μελετούν συνεχώς το νερό και δεν σταματούν να τονίζουν πως η σωστή ενυδάτωση παίζει πρωταρχικό ρόλο στην λειτουργία του οργανισμού.
Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε; Οι ειδικοί μιλούν για τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Όμως πρέπει να προσέχουμε την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Πόσο καθαρό είναι το νερό της βρύσης; Επηρεάζουν τον οργανισμό μας το χλώριο και τα υπόλοιπα χημικά που βρίσκονται στο νερό της βρύσης; To πλαστικό μπουκάλι είναι ασφαλές; Ένα καλό φίλτρο είναι η καταλληλότερη λύση ? Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί?
Μία σημαντική θεωρία έχει συζητηθεί τα τελευταία χρόνια… Tο νερό έχει μνήμη, δηλαδή μετά την επαφή του με μία ουσία, διατηρεί στοιχεία και ιδιότητές της και τις μεταδίδει στα κύτταρα του οργανισμού. Είναι μία από τις θεωρίες που επιδιώκουν να εξηγήσουν τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ίσως και των ανθοϊαμάτων. Είναι λοιπόν το νερό καθρέφτης της σκέψης μας ? Επηρεάζεται μήπως από τα συναισθήματά μας με αποτέλεσμα να επηρεάζει κατά συνέπεια και τα κύτταρά μας? Τι αποδεικνύουν οι έρευνες?

Στο στούντιο είναι οι:
Μιχάλης Ζηδιανάκης Γενικός Ιατρός –Βελονιστής
Δήμητρα Τυλιανάκη Οδοντίατρος-Oμοιοπαθητικός-Ενεργειακός Διατροφολόγος-Μαραθωνοδρόμος
Μιχάλης Κουμάκης  Χημικός Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Νερού
Δρ Μαρίνος Κριτσωτάκης Γεωλόγος  Διευθυντής Διεύθυνσης Υδάτων Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης
Θάνος Γιαννακάκης Περιβαλλοντολόγος Συντονιστής του Προγράμματος Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας
Παντελής Πετράκης Ρεφλεξολόγος- Σύμβουλος Μεθόδων Αυτοβελτίωσης

(Visited 14 times, 1 visits today)