Η υγεία στο πιάτο μας !

Πόσο εύκολο είναι κάποιος να διαχειριστεί την διατροφή του στην καθημερινότητά του; Αν ήταν τόσο απλό δεν θα υπήρχε γύρω μας τόση παχυσαρκία.
Μέσα στο πιάτο μας η τροφή γίνεται «φάρμακο» ή «φαρμάκι», ανάλογα τις επιλογές μας και τις γνώσεις μας. Πιστεύουμε ότι ξέρουμε ποιες τροφές μας βοηθούν μας ευεργετούν και ποιες μας βλάπτουν. Φαίνεται όμως ότι το πεδίο είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται να διώξουμε την άγνοια. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός η κάθε λογής τροφή είναι ξεχωριστή, αλλά όλα δεν είναι για όλους.
Ποιες παγίδες τελικά κρύβει το πιάτο μας;
Και πως από το πιάτο μας χτίζεται η υγεία μας;
Τελικά είναι η υγεία μέσα στο πιάτο μας;
Μιλούν στην Εύα Ντελιδάκη ο Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc., Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ — ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, και η Γλυκερία Ψαρρά, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, Επιστημονική συνεργάτης Χαροκοπείου  Πανεπιστημίου

(Visited 4 times, 1 visits today)